Op deze pagina vindt u de reeds geproduceerde AV series en de behaalde prijzen op Nationale en Internationale AV Festivals.
Requiem is van orgine een diaserie uit 2003 en bestaat geheel uit sandwichdia’s en is een creatie op het gezongen lied Vespera van het jongenskoor Libera.
Uitwaaien in februari is van origine een diaserie uit 2004 en met windkracht 7 a 8 is de serie gefotografeerd. De opnames zijn gemaakt in en omgeving Domburg in Zeeland en door de harde wind was er alleen een fotograaf op het Strand te bekennen.
De AV serie 90 minutes on the bridge is gefotografeerd op de Erasmusbrug en is een vlotte montage geworden op de muziek van de film Speed en het is daarmee een dynamisch geheel geworden. De AV serie dateert nog uit het dia tijdperk en is van 2004.
Bouwerk van …. Is een verschijnsel in de natuur wat regelmatig voorkomt,maar vaak over het hoofd wordt gezien en vind plaats zo omstreeks april mei. Van origine een diaserie uit 2004.
Nightmare is een droom van een meisje en speelt zich af in een oude en verlaten fabriek (Koninklijke Lederfabrieken Oisterwijk) in Oisterwijk en gemaakt nog in het diatijdperk en dateert van 2004
She a Rainbow is gemaakt op het gelijknamige lied van de Rolling Stones uit de 60e jaren met hedendaagse beelden. Deze serie uit 2005 is de laatste anologe(dia) serie waarmee een tijdperk wordt afgesloten.
Land of my dreams is de eerste digitale serie welke is gefotografeerd met een Minolta A2 camera in de verhouding 4:3. Deze serie dateert van 2005 en het onderwerp is van een laat wintertje in begin maart.
Black White is een creatie gemaakt op het lied Spiders Web van Katie Melua en de eerste serie zowel Nationaal als Internationaal zonder een fotografisch beeld en heeft de meeste Fiap acceptaties behaald. De serie is geheel ontworpen op de pc en is van 2006.
Gebroken glas is ontstaan in het oude mijn complex in Hasard Cheratte. Na enige tijd rondgelopen te hebben heb ik besluit genomen om het veelvuldig terug kerende kapotte glas in beeld te brengen en daar de AV serie op te baseren. De AV serie dateert van 2007.
I cried for you is gemaakt op het gelijknamige lied van Katie Melua en is tevens de serie waaraan ik het langst heb gewerkt (ruim zeven maanden) om beeld en songtekst goed op elkaar te laten aansluiten en dateert van 2007.
Pie Jesu is een creatie van beeld en geluid op het gezongen lied Pie Jesu. Door de wazige beelden wordt de mysterie van de kerkhofbeelden in combinatie met bloemen extra benadrukt en de av serie dateert van 2007.
Etalagepop is ontstaan uit het idee om iets met etalagepoppen te gaan creëren en is gefotografeerd in Antwerpen dateert van 2008. Het is een vlotte serie waarbij de beelden op een moderne manier zijn gefotografeerd.
Ochtend mist is een serie uit 2008 en gefotografeerd in mijn nabije leef omgeving. Het is een lieflijke AV serie geworden op de muziek van Franz Schubert. Deze av serie geeft eigenlijk weer dat je ook dichtbij iets mooi’s kunt creëren.
Kijk eens omhoog is de titel van deze AV serie die op twee manieren zowel letterlijk als figuurlijk van toepassing is. De muziek is van het jongens koor Libera met het lied Sanctus en is gecreëerd in 2008.
Verboden Liefde is een AV serie die geheel vanuit een draaiboek is ontstaan en het verzonnen verhaal laat aan de kijker voldoende over om zijn fantasie de vrije loop te laten. De serie is volledig in zwart-wit en de muziek is uit de film de Gothfather en onstaan in 2009.
Industry in Color is gefotografeerd op een avond in 2009 in Duisburg waarbij het terrein en gebouwen mooi verlicht zijn op het landschaftpark Duisburg-Nord.
A Wall in 100 seonds is gemaakt van een muur op het Landschaftpark Duisburg-Nord en is een snelle serie met uitsluitend een stukje muur als onderwerp en uit 2009.
Deliver Me uit 2010 is een AV serie die gaat over gek worden van verdriet en is een suggestieve creatie en een versmelting van beeld en geluid.
If you leave me now is gemaakt op de gelijknamige sound Chicago uit de 70e jaren en nog steeds actueel. Het beeldend verhaal is geheel op de song gemaakt en geeft een tijdsbeeld neer en is een creatie uit 2010.
Kunst met een grote is een abstracte AV serie en wie de makers zijn van dit daar komt u vanzelf achter naarmate de serie vordert. Deze serie is zowel voor jong als oud publiek en jaartallen spelen daarbij geen rol in deze korte impressie uit 2011.
Colormove is een AV serie welke is gemaakt op een avond op de Tilburgse kermis en bestaat uit 100 % stills en 100 % video welke zijn gemengd en geeft een apart geheel. Het was voor mezelf een studieproject naar de mogelijkheden op deze manier te gebruiken. De AV serie dateert uit 2011
Het nieuwe station van Luik is een verademing voor de liefhebber van moderne architectuur. Santiago Calatrava de architect heeft een fantastisch ontwerp gemaakt wat na 11 jaar bouwen werkelijkheid is geworden. De opening vond plaats in september 2009 en deze serie dateert uit 2011.
Train 159 is een AV serie gemaakt in het station Luik en de AV serie laat naast de architectuur ook het menselijke aspect zien in zijn normale hoedanigheid. De snelle serie laat in vogelvlucht het station zien en wat er in korte tijd geschied en dateert van 2011.
Dit mag nooit meer gebeuren is ontstaan naar aanleiding van mijn bezoek aan het Holocaust Monument in Berlijn. Ik heb getracht mijn gedachten en gevoelens die ik had tijdens dat bezoek in de serie weer te geven.De serie is gemaakt in 2012.
Autumn dreams is een creatieve versmelting van fotografie / video en muziek uit 2012. Het neemt de kijker mee in herfstbeelden van kleur en beweging en de eerste serie waarbij de foto’s/video zijn gemaakt met een en dezelfde camera de slt A77 van Sony
Even …..is een serie met teksten als ondersteuning die de kijker meeneemt in de gedachte van de auteur . De beelden zijn gemaakt op Oisterwijk Sculptuur van een Kunstwerk en er zijn kleine stukjes video geïntegreerd.De serie dateert uit 2013.
Shop till you drop uit 2013 is een serie die gemaakt is in Milaan en geeft een impressie van het winkelend publiek. In de serie zijn enkele videofragmenten gemonteerd die het geheel wat levendiger maken.
I’m up in the woods is een creatie van beeld en gezang. Veel beelden zijn op een creatieve manier gefotografeerd en geven een sfeer weer die wordt ondersteund door het lied “ I’m up in the woods” van Bon Iver en de serie is gemaakt in 2013. Het geheel is een opmerkelijke creatieve serie .
Een korte serie over het gezichtsveld van een patiënt in het ziekenhuis. In de tijdspanne van 09.13 tot 09.54 en de serie heeft een open einde waar de kijker alle kanten mee op kan en is van 2014.
Het was goed is een serie over een tafereel wat je nog steeds ziet en al eeuwen bestaat. Een eenvoudige serie van een eenvoudig onderwerp en dateert van 2014.
Sorgente Regina is een serie over thermen welke ontstonden al voor onze jaartelling in het Romeinse rijk. De serie is een droombeeld serie met constante wisseling van deelbeelden wat het geheel een creatieve uitstraling geeft. Voor de kijker is het een constant langzaam wisselend beeld.De serie dateert van 2015
Porta Lodavica is een plein zoals er meerdere van zijn in Milaan. De serie is opgebouwd uit 8 deelbeelden en deze veranderen steeds en zijn ook altijd niet alle tegelijk in beeld zodat de beelden zeer snel wisselen op de muziek van dj Tiesto genaamd Traffic.De serie bevat stilstaande beelden en videofragmenten. Het geheel duurt slechts 60 seconden en is daarmee de korste AV serie de ik tot nu toe heb gemaakt en dateert van 2016.
Sagrada Familia in Barcelona Deze indrukwekkende kathedraal staat anno 2015 nog steeds in de steigers aan de buitenkant ,terwijl de binnenkant al een heel eind klaar is. Men hoopt op de 100 e sterfdag van de architect Gaudi in 2026 de bouw gereed te hebben. De serie geeft een impressie weer van voornamelijk de binnenkant van De Sagrada Familia die opmerkelijke vormen heeft en door de lichtinval een opmerkelijk kleuren pallet ten toon spreidt.
“Wanneer klaart het op ?” is een av serie die vragen stelt maar geen oplossing of antwoord kan geven.Het snijdt de problematiek aan van populisme en oorlog terwijl wij mensen toch vrede wensen.Deze AV serie is een creatieve uitwerking gemaakt in 2017 waarbij de audio fragmenten het visuele sterk ondersteunen.
Cinenma Cannes is een speelse av serie die geleidelijk aan het volledige beeld scherp laat zien en uit 2018.Het onderwerp in deze av serie is uit de vervlogen tijd en uitgebeeld in een muurschildering uit de filmische historie. Inhoudelijk biedt deze av serie niet zoveel maar neemt de kijker wel mee in vervlogen tijd en dit op een speelse manier weergegeven.
De winter voorbij is een serie gemaakt samen met mijn kleinzoon Jim die ten tijde van het maken van de serie 11 jaar was en is van 2019. Het onderwerp is eenvoudig gehouden zodat Jim ook zelfstandig kon fotograferen. Het is erg leuk om op deze manier een serie te maken en deze is redelijk vlot gemonteerd met een muziekstuk dat vraagt om beeldwisselingen.
Innerlijke strijd is een serie die gaat over een psychische strijd van een jonge vrouw, waarbij de kijker niet geheel wordt gestuurd en zal een ieder zijn eigen gedachte tijdens de av serie de vrije loop kunnen laten gaan. De serie dateert van 2020.
Autumn Colors is vooral zoals de titel al aangeeft een mengeling van kleur maar daar naast ook van onscherpte,scherpte close-up,macro en opnames met de lensbaby. Het geheel is een bewegend lijnenspel met vlakken die steeds veranderen op een klassiek muziekstuk.De serie is van 2021.
Een fietstocht over de Pista Ciclabile het mooie fietspad aangelegd over de oude treinbaan van San Remo tot Santo Stefano. We kwamen iets geheel onverwachts tegen in het kerk gehucht in de straat via Roma. Het bleek een oud terugkerend ritueel te zijn met Pinksteren waarbij de straat op een bijzondere manier met bloemen was versierd.De serie is gemaakt in 2021.
Fluitend wegdromen van alle dag is een serie gemaakt in een prachtig klaprozenveld in Biest Houtakker. Deze serie bevat drone /wide/macro/close up/video opnames en een timelap. Daardoor afwisselend genoeg voor de kijker.De muziek met een fluitje laat samen met de beelden de kijker even wegdromen. De serie dateert van 2021.
Klaprozen werden een symbool is de titel van deze serie die uitleg geeft over het ontstaan van de klaproos als symbool voor de Eerste Wereld Oorlog. De serie is gecreëerd in 2022 en de klaproos (poppies) speelt hierin een belangrijke rol.
Vederlicht is een serie van een verenspel wat ik zelf nog nooit had gezien en dat zo dichtbij huis. De opnames zijn gemaakt in het najaar 2022 en de programmering van de serie dateert van 2023. Kerk in Biest Houtakker is een creatieve weergave van de laatste jaren van de parochie kerk H. Antonius van Padua en een stukje geschiedenis. Inhoudelijk ga ik hier niet meer neerschrijven omdat ik anders verklap waar de serie over gaat die in totaal 6 minuten in beslag neemt en is van 2024.
Fiap acceptatie
Fiap prijzen
Overige prijzen
4
1
1
7
Creatieve Prijs NVBG
1e prijs DiaDigiDag
3
6
Epinal Prix Voges Matin
1
Gouden Medaille
Honourable Mention
Honourable Mention
Honourable Mention
Honourable Mention
3
4
2e prijs NVBG Publieksprijs NVBG 1e prijs Dag v/h Noorden
3e prijs AV Festival van het Westen Diploma Digirama 2016
3e prijs AV Festival van het Westen
3e prijs AV Festival van het Westen 1e prijs AV Festival van het Noorden
3e prijs NVBG
Fiap is de overkoepelende organisatie van de Fotobonden over de gehele wereld.
Zilveren Medaille
AV World Medaille
1e prijs NVBG
Dit is de laatste AV serie die mee heeft gedaan met een Fiap AV Wedstrijd
acceptatie Internationaal 321 Challenge
acceptatie Internationaal 321 Challenge
acceptatie Internationaal 321 Challenge
acceptatie Internationaal 321 Challenge
acceptatie Internationaal 321 Challenge
Is gefotografeerd in 2021.
Natuurijs is een serie die op een creatieve manier is gefotografeerd in januari 2024 en laat u zien wat voor een moois de natuur zelf maakt. Door de wateroverlast en het zakkende water met vorst en lichte dooi geeft dit zeer aparte ijs-vormen weer. Totaal duurt de serie 3 minuten en 3 seconden.